• ulu_fanua_01

Le Mana'oga Fa'avavau o Terrazzo i Fa'ata'ita'iga

Le Mana'oga Fa'avavau o Terrazzo i Fa'ata'ita'iga

Terrazzo o se mea tu'ufa'atasia e faia mai vaega o maamora, quartz, ma'amora, tioata po'o isi mea talafeagai fa'afefiloi ma se sima po'o resin fusi ma ua avea ma se fa'atauga i fale faufale mo le tele o seneturi. O lona agava'a ma le tumau e fai ai le filifiliga muamua mo fola, fa'amaufa'ailoga ma togafitiga puipui i nofoaga nofomau ma pisinisi.

ec3363ea6198ad184303638193ffc6b

O se tasi o mafuaʻaga na tu ai le terrazzo i le suʻega o le taimi o lona apili le tumau. O le va'aiga mata'utia o Terrazzo e faia mai se tu'ufa'atasiga o mea 'ese'ese, e aumaia ai se uiga fa'apitoa ma le matagofie i so'o se avanoa. Pe i lona tulaga masani ma fusi sima poʻo i faʻaoga faʻaonaponei faʻatasi ai ma faʻamau faʻamau, e mafai e terrazzo ona faʻaopoopoina se paʻi o le atamai i soʻo se siosiomaga.

 

I le faaopoopo atu i lona matagofie, e taua tele le terrazzo mo lona umi. O ona mea fa'afaigata fa'aofuofu e avea ai ma filifiliga fa'atino mo nofoaga e feoa'i tele ma e mafai ona tatalia le fa'aoga mamafa e aunoa ma le fa'aalia o fa'ailoga o le ofuina. O le mea lea e lelei ai le terrazzo mo avanoa fa'apisinisi e pei o malae va'alele, faleoloa fa'atau ma fale ofisa, lea o le umi o le ola o se iloiloga taua.

 

E le gata i lea, o le terrazzo e matua tele lava le faʻaogaina pe a oʻo mai i le mamanu. E ui o foliga masani o le terrazzo o loʻo faʻaalia ai se faʻavae e le tutusa ma fasi felanulanuaʻi, o mea e mafai ona faʻapipiʻiina e fetaui ma soʻo se mea faʻalelei. Faatasi ai ma le gafatia e faʻafefiloi ma faʻafetaui vaega o lanu eseese ma lapopoa, faʻapea foʻi ma le suia o le lanu faʻavae, e mafai ona faʻapipiʻiina Terrazzo e fetaui ma le vaʻaiga mamanu o soʻo se poloketi.

 

O le fetuutuuna'i o Terrazzo e o'o atu i tua atu o ona foliga vaaia. E mafai foʻi ona faʻaaogaina i le tele o faʻaoga, mai fola ma faʻamau i luga o puipui puipui ma meafale. O lenei fetuutuunai e mafai ai ona faʻapipiʻi faʻatasi le terrazzo i le avanoa atoa, faʻatupuina se foliga faʻatasi ma faʻalelei.

 

O le isi fa'amanuiaga o le terrazzo o lona mana'oga maualalo ole tausiga. O lona lamolemole, e le porous i luga e faigofie ai ona fa'amama ma tete'e i le pisia, ma avea o se filifiliga aoga mo nofoaga nofomau ma pisinisi. Faatasi ai ma le tausiga lelei, e mafai e terrazzo ona faatumauina lona matagofie muamua mo le tele o tausaga, ma avea o se tupe faʻaalu lelei mo soʻo se galuega faufale.

 

A'o fa'aauau pea ona fa'aleleia le faufale, o lo'o tumau pea le terrazzo o se filifiliga e sili ona fiafia i ai le au tusiata ma tagata mamanu. O lona apili le tumau, tumau, fegasoloaʻi ma le maualalo o le tausiga e avea ma filifiliga faʻamalosi mo le tele o talosaga. Pe faʻaaogaina i tu ma aga masani poʻo ni auala fou, e tumau pea le terrazzo o se faʻailoga o le atamai ma le umi o le ola i totonu o le siosiomaga fausia.

c2f51d2e7aee7fb9493bcedba97ab93

I le aotelega, o le lauiloa tumau o terrazzo i le fale faufale o se faʻamaoniga lea i lona faʻaoga tumau ma aoga aoga. O lona fetuutuunai, tumau ma le maualalo o le tausiga e avea ai ma aseta taua i soʻo se poloketi, ae o lona faʻataʻitaʻiga faʻalelei e faʻaopoopoina ai se paʻi o le matagofie i soʻo se avanoa. Faatasi ai ma lona talafaasolopito mauoa ma le agavaʻa faʻaonaponei, o terrazzo e mautinoa o le a faʻaauau pea ona avea ma filifiliga e sili ona fiafia i ai i le lalolagi faufale mo tausaga a sau.


Taimi meli: Tes-06-2023