• ulu_fanua_01

O Le Lalelei e Faavavau ma Fa'atino o Terrazzo

O Le Lalelei e Faavavau ma Fa'atino o Terrazzo

Terrazzo o se mea moni e leai se taimi na faʻaaogaina mo le tele o seneturi i le tele o mea faufale. O lona fa'ata'ita'iga masani ma le tumau e fai ma filifiliga ta'uta'ua mo nofoaga nofomau ma fa'atauga. O lenei mea faʻapitoa e lelei atoatoa mo le faʻaopoopoina o le matagofie i soʻo se avanoa, aʻo ofoina atu foi faʻamanuiaga faʻapitoa e pei o le maualalo o le tausiga ma le maualuga o le umi.

 

O le a tonu le terrazzo? O se mea faʻapipiʻi faʻapipiʻi poʻo mea faʻapipiʻi muamua e aofia ai maamora, quartz, maʻamea poʻo tioata tioata faʻapipiʻi i totonu o se mea faʻapipiʻi, lea e mafai ona faʻavae sima poʻo epoxy. O lenei tuufaatasiga tulaga ese e maua ai se oloa maeʻa matagofie ma sili ona umi e fetaui lelei mo le tele o talosaga.

Fou (1) Fou (2)

O se tasi o mea e sili ona mata'ina o le terrazzo o ona uiga fa'alelei. Faia mai mea faʻanatura, terrazzo o se filifiliga e le faʻaleagaina lelei mo i latou o loʻo nofouta i lona aʻafiaga o le siosiomaga. E le gata i lea, o le terrazzo ose mea e tumau, o lona uiga e le manaʻomia ona sui soo, ma faʻaitiitia ai lona aafiaga i le siosiomaga.

 

O le umi o Terrazzo ua avea ai foi ma se filifiliga sili ona lelei mo nofoaga e feoaʻi ai tagata e pei o falemaʻi ma aʻoga. O lona tete'e i le ofuina, pisia ma le susu e avea ai ma vaifofo fola e aoga ma umi mo ia avanoa. E le gata o le terrazzo e faigofie ona tausia ma mama, e iai foʻi se mea e le porous e mafai ai ona teteʻe i siama ma siama, lea e sili ona taua i siosiomaga e faʻamuamua ai le tumama.

 

I le faaopoopo atu i ona aoga aoga, o terrazzo o se mea mataʻina e mafai ona faʻapipiʻiina e fetaui ma soʻo se mamanu faʻalelei. Terrazzo o loʻo avanoa i lanu eseese, faʻapipiʻi, ma faʻamaeʻaina, faʻatagaina mo le faʻaogaina o mea e le gata. O lona agavaʻa e talafeagai mo le tele o faʻaoga mai le fola i luga o faʻamau i luga o puipui puipui, e mafai ai e tagata mamanu ona faʻaogaina lenei mea le tumau i soʻo se galuega.

 

Pe faʻaaogaina i se tuʻufaʻatasiga faʻaleaganuʻu pe faʻaonapo nei, e mafai e terrazzo ona faʻaopoopoina se paʻi o le taugata ma le faʻapitoa i soʻo se avanoa. O lona fa'aogaina lelei ma lona uiga uiga ese e fausia ai se va'aiga mata'ina e mautinoa e fa'afiafiaina. Terrazzo e tu i le suega o le taimi ma o se tupe faʻaalu moni i le matagofie ma le faʻatinoga o soʻo se avanoa.

 

I se faapuupuuga, o le terrazzo o se mea masani, e leai se filogia e tuʻufaʻatasia le matagofie e le tumau ma le faʻatinoga. O lona umi, maualalo le tausiga ma le faʻavasegaina o filifiliga e avea ai ma filifiliga sili ona lelei ma faʻalelei mo le tele o talosaga. Pe o lo'o e va'ava'ai e fa'aopoopo se pa'i o le fa'alelei i lou fale pe su'e fo'i se fofo fola maualuga mo se avanoa fa'apisinisi, o le terrazzo o se mea e tu i le su'ega o le taimi.

 


Taimi meli: Tes-12-2023